inkooop

Inkoop.

Bij CommercialDeal hebben we de afgelopen jaren niet alleen ontzettend veel geleerd over de productie van commercials; ook op het gebied van media-inkoop hebben we veel kennis opgedaan. Wij hebben bij alle Nederlandse radio- en televisiezenders nauwe contacten om het volledige inkoopproces te begeleiden.

Aan de hand van een brainstormsessie inventariseren we welke radio- of televisiezender(s) het best passend zijn bij jouw merk en doelgroep. Wil je graag landelijk adverteren? Of zet je in op een regionale strategie waarbij de regionale omroepen belangrijk zijn? Welke uitzendtijden en rotatie zijn het meest doeltreffend? CommercialDeal begeleidt je graag in dit (soms) lastige proces.

Adverteren

Zenders

Iedere radio- of televisiezender heeft een eigen kijkers- of luisteraarsprofiel. Naar FunX luisteren veelal jongvolwassenen, terwijl de regionale televisiezenders meer door volwassenen bekeken worden. Daarom besteden we uitgebreid aandacht aan de zenderkeuze(s).

Onderhandelen

Als we de definitieve keuzes gemaakt hebben gaan wij, desgewenst samen met jou, onderhandelen met de verschillende zenders. Aan de hand van jouw budget gaan we ons er voor inspannen om de best mogelijke uitzendtijden en rotaties bij de omroepen af te spreken.

Wat kost dat?

Iedere radio- of televisiezender berekent de advertentietarieven op een andere manier. Soms wordt er een tarief per uitgezonden seconde berekend, maar vaak zijn er ook diverse pakketten met daarin een vast aantal commercials. Adverteren op een lokale of regionale zender is vaak veel goedkoper dan bij een landelijke zender. Bovendien wisselen de tarieven vaak per kwartaal, aan de hand van het marktaandeel. Aan de hand van een gesprek maken we graag een specifiek voorstel, afgestemd op jouw wensen.

×