podcasting

Podcast.

Het wordt steeds makkelijker om te beginnen met podcasting. Voor een paar tientjes koop je al een simpele microfoon en neem je je eigen gesprek op. Als je liever wat serieuzer met podcasting aan de slag gaat, komt er al snel meer bij kijken. Niet alleen je techniek moet goed zijn, ook wil je dat jouw doelgroep de hele aflevering geboeid blijft luisteren.

In een podcast creëer je beleving. Of het nu om een serieus interview, een debat of zelfs een hoorspel (ja, ze bestaan nog!) gaat: je inhoud is ontzettend belangrijk. Daarnaast is timing net zo bepalend. Een te korte of te lange podcast kan je succes maken of breken. Bij CommercialDeal helpen we je met alle facetten rondom podcasting, van eerste idee tot laatste aflevering.

Aan de slag met podcast.

Creatie

Allereerst zijn we ontzettend benieuwd met welk doel je de podcast gaat maken. Wil je een mooi verhaal vertellen? Wil je dat luisteraars geactiveerd worden rondom jouw merk? Of wordt podcasting een bepalend instrument binnen jouw marketingstrategie? We gaan graag met je aan de slag en met elkaar een unieke vertelvorm creëren. We bepalen de lengte, het aantal afleveringen, de inhoud en de vorm.

Jingles

In een podcast draai je veelal geen muziek als onderbreking; het draait volledig om het verhaal. Toch is het dan fijn als je ijzersterke intro’s en outro’s hebt en wellicht wat jingles tussendoor kan gebruiken. In de tweede fase draait het dus om vormgeving!

Opnames

Niets is voor een luisteraar zo hinderlijk als de audio van slechte kwaliteit is. Zing maar eens een liedje onder de douche en neem dit op met je smartphone. Je hoort veel galm. Als je tien minuten, een kwartier of een half uur naar een podcast luistert wil je geboeid worden door een gesprek en niet door vervelende bijgeluiden, ruisjes, galm of andere geluidsstoringen. CommercialDeal beschikt over professionele opnamemogelijkheden om jouw podcast op te nemen (ook in video). Dat kan in onze studio, maar vind je het leuker als de podcast op een locatie naar jouw keuze wordt opgenomen? Geen probleem, dan komen we gewoon naar je toe met onze podcast studio to-go!

Nabewerking

Hebben we de podcast opgenomen? Dan gaan we de audio nabewerken en maken we er een prachtige aflevering van. Niet alleen geluidstechnisch, maar ook inhoudelijk. Misschien wil je er toch liever iets uit hebben? Of een bepaald onderdeel van het gesprek op een andere plek in de aflevering? Geen punt, we stropen onze mouwen op en gaan hard aan de slag met de edit.

Publicatie

Ja? Is ‘ie echt helemaal klaar? Mooi! Dan gaan we de podcast publiceren op alle bekende platformen: Spotify, Apple Music, Podimo, Google, Stitcher etc. De podcast moet aan diverse technische vereisten voldoen. Dankzij onze publicatie-service heb jij nergens omkijken naar. Streamen maar!

×